Fõ tartalom

szerda, 17 február 2021 14:40

LEZÁRULT EGY JELENTŐS KÉPZÉSI KORSZAK ISKOLÁNKON

Írta: Csoltkó Roxána
Értékelés:
(0 szavazat)

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánigazgatási Szolgálata szakmai igényei alapján az elmúlt években közel 2000 főt iskolázott be az intézményünkbe a Tűzoltó II. részszakképesítés megszerzésére irányuló képzések alapozó képzési időszakának lebonyolítására.

Intézményünk már évek óta valósítja meg a katasztrófavédelmi állomány kiképzését. A képzések során intézményünkben a tűzoltó jelölteket oktató kollégák szakmai munkájukkal az általános rendvédelmi alapismeretek megszerzéséhez járultak hozzá.

Az öt hónapos tűzoltó szakképzés első két hónapját töltötték nálunk a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ képzésében résztvevők. A képzések során mindannyian megtanulták a rendészeti ismeretek alapjait, a rendvédelmi-, szolgálati-, alaki-, informatikai- és fegyverismeret, valamint a fizikai felkészítés területekre koncentrálva. A képzések alaki szemlével és menetgyakorlattal zárultak iskolánkon.

Nagy megtiszteltetés és öröm volt Intézményünk számára az évek során végrehajtott tűzoltói kiképzésekre való felkérés és a képzések során megvalósuló együttműködés a katasztrófavédelem hivatásos állományának felkészítésében.

Lezárult egy képzési korszakLezárult egy képzési korszakLezárult egy képzési korszakLezárult egy képzési korszak

 

 

Megjelent: 1054 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 19 február 2021 09:15