Fõ tartalom

hétfő, 07 június 2021 14:54

Célegyenesben a kadétok

Írta: Mirki Boglárka 109.
Értékelés:
(0 szavazat)

Célegyenesben a kadétok: Élménybeszámoló az egyéves képzésről

2020. augusztus 6-án vette kezdetét a képzésünk a Miskolci Rendvédelmi Technikumban. Szakmai gyakorlattal kezdődött a képzés mely két hetet vett igénybe a Miskolci Rendőrkapitányságon. Ezen időszak alatt tapasztalatokat szereztünk, össze szoktunk és egy összetartó osztályként kezdhettük el a tanteremi oktatást.

Számos megpróbáltatással kellet szembe néznünk és bár sokszor éreztük azt, hogy már nem bírjuk tovább, a szakasz támaszt nyújtott egymásnak és nem engedtük, hogy bárki feladja. Együtt közös erővel küzdöttünk és kiálltuk egymásért.

Tekintettel arra, hogy 4 évig főképp csak elméletben tanultunk rendészeti ismereteket nagyon vártunk a gyakorlati képzést, a lövészetet az intézkedés módszertan képzést, a rendőri testnevelést. Nagyon sok segítséget kaptunk tanárainktól, amire szükség is volt, hiszen 1 év alatt kellett elsajátítani azt, amire eddig 2 év volt a tanulóknak. Az online oktatás szintén nem volt könnyű, rengeteg volt az új ismeret és kevés volt az idő, ráadásul még meg sem melegedtünk az iskolában, amikor is bejött a pandémia, és megszűnt a kontakt-oktatás. Mindenki otthon a számítógép előtt görnyedve próbált figyelni, és igyekezett lépést tartani. Az osztály tagjai azonban kitartottak elhatározásuk mellett hogy rendőrök lesznek. A szakmai gyakorlat során szerzett tapasztalatok és élmények megerősítették bennünk az elhatározást, hogy nekünk való ez a pálya, és meg tudunk felelni a követelményeknek.

Az előttünk álló Szakmai vizsgáknak téli izgalommal, de magabiztosan vágunk neki, hiszen hisz bízunk benne, hogy a jó felkészítenek köszönhetően sikerül teljesíteni a kimeneti vizsgát, és meg tudjuk mutatni elöljáróinknak, hogy a rövid képzés ellenére rendőrt faragtak belőlünk és reméljük, hogy a területi szerveknél is megálljuk a helyünket.

Megjelent: 56 alkalommal