Fõ tartalom

csütörtök, 17 június 2021 13:12

Örökösök - folytatásos teleregény

Írta: Kőhalminé Mizsei Orsolya
Értékelés:
(2 szavazat)

Az epizód címe: "Látszik az alagút vége!"

Korábban már hírt adtunk arról, hogy az új szakképzési szabályok folytán megörökölhettük a megszűnt Adyligeti Rendészeti Szakgimnázium tanügyi iratanyagát.

Szoktuk mondani, ha már örökölni kell, akkor a hagyaték vaskos legyen! Az volt……. Teherautónk kétszer kellett fordulnia, csak úgy tudtuk Remeteszőlősről Miskolcra elhozni a dokumentumokat!

Azt is szoktuk mondani, hogy az örökséget nem szabad elherdálni, hanem élvezni kell, törődni kell vele, gondozni, hogy sokáig szolgáljon minket! Becsülettel törődünk vele...

A Tanulmányi Osztály munkatársa, Vinczéné Lövei Blanka a hagyatéki leltár kezelője. Bizony lelkes, gondos és kitartó gazdája az iratoknak, hiszen tavaly ősz óta szinte teljes mértékben feldolgozta, átnézte, lajstromba vette az összes papírlapot. Jó kezekbe került a "vagyon"!

De még mindig nem lehet hátra dőlni, mivel a feleslegesség vált, selejtezhető iratokról szintén végeláthatatlanul hosszú listát készít Blanka kolléganőnk!

A selejtezhető iratanyagokat nem kidobjuk, hanem a telesírt szerelmes levél sorsára jutva, elégetésre kerülnek. Nem, nem, nem szalonnasütés közben, hanem hivatalos megsemmisítési eljárás során.

És hogy hol lehet elhelyezni ennyi dokumentumot? Megoldottuk! Könyv-és jegyzettárunk emeletét berendeztük salgó polcokkal, ahol majd szépen megpihen az örökségünk és szükség szerint olykor-olykor használjuk. Így ezentúl nálunk lelhető fel az egykori:

  • Budapesti Rendőr-szakközépiskola;
  • Csopaki Rendőrtiszthelyettesi képző Iskola;
  • Csorna-Soproni Határőrkiképző és továbbképző Intézet;
  • Kistarcsa Alapfokú Rendőr Iskola;
  • Budapesti RTTS Badacsonytomaji kihelyezett tagozat;
  • Soproni Rendőr iskola;
  • Szombathelyi Rendőr Iskola hagyatéka.

Örökségünk, avagy a több tízezer iratanyagÖrökségünk, avagy a több tízezer iratanyagÖrökségünk, avagy a több tízezer iratanyag

Megjelent: 700 alkalommal