Fõ tartalom

csütörtök, 17 június 2021 13:19

Túl az első projektvizsgán

Írta: Rák László
Értékelés:
(1 szavazat)

A 2020/2021-es tanév végén sor került az első projektvizsgára. Az új szakképzési törvény (2019. évi. LXXX tv.) értelmében a 2020. május 31-ét megelőzően jogviszonyt létesített tanulóknak tudásukat a szóbeli és a gyakorlati vizsgatevékenységet együttesen egy projektfeladat keretében, az írásbeli vizsgatevékenységet pedig az interaktív vizsgatevékenység keretében, a központi írásbeli vizsgatétel alapján kell bizonyítani.

Iskolánkban az egyéves képzésben résztvevő, tehát az előírt előtanulmányokkal már rendelkező tanulókat (109. osztály) érintette.

A vizsga 2021. május 31-én 2x45 perces interaktív írásbelivel kezdődött, az első rész a vizsgázó közrendvédelmi ismeretekből, a második rész pedig a többi tanulási területen szerzett tudását mérte.

Előzetesen a tanulóknak el kellett készíteni a portfólió munkájukat, aminek kötelező elemként tartalmazni kellett a tanuló szakmai önéletrajzát és pályaképét (terveket, célokat) bemutató dokumentumokat is.

A gyakorlati vizsganap (2021. június 07.) tételhúzással indult. A tételben szereplő projektfeladat végrehajtása a szituációhoz kapcsolódó intézkedés foganatosításával kezdődött, majd ezzel kapcsolatos szakmai kérdésekre kellett válaszolni. Utolsó lépésként el kellett készíteni az intézkedéssel kapcsolatos dokumentációt a RobotZsaru rendszerben.

A vizsganap eredményhirdetéssel zárult, ahol Kutsera Péter r. alezredes a BM Rendészeti Vezetőkiválasztási, Vezetőképzési és Továbbképzési Főosztály Vezetőkiválasztási és Vezetőképzési osztály vezetője, mint vizsgafelügyelő, elégedetten nyilatkozott a látottakról és elismerését fejezte ki a tanulóknak és felkészítő tanáraiknak.

Gratulálunk valamennyi végzős tanulónknak!

ProjektvizsgaProjektvizsgaProjektvizsgaProjektvizsgaProjektvizsgaProjektvizsgaProjektvizsga

Megjelent: 701 alkalommal
Tovább a kategóriában: « Célegyenesben a kadétok Szintvizsga »