Fõ tartalom

kedd, 22 június 2021 14:02

Kirándulás "Á la" tanulói szemmel

Írta: Király Amanda; Orosz Fruzsina
Értékelés:
(0 szavazat)

A 10 hónapos Közbiztonsági járőr képzés során, alapkiképzésünk záró mozzanataként került megtartásra az alaki szemle. Az alakuló téren felsorakozva vártunk a nagy megmérettetésre. Bakancsaink a szokottnál is fényesebben tükrözték vissza a nap sugarait és gondos figyelmet fordítottunk ruházatunkra, ápoltságunkra.

Végre eljött ez a nap is, most kell számot adni a megszerzett tudásunkról! Alakiasságunkkal várakozásainkat felülmúlva sikerült elnyernünk a kiváló értékelést. Az elért eredmény nagy erőt adott a következő akadály leküzdésében, mely a 20 km-es menetgyakorlathozt. Nagy megtiszteltetésnek vettük, hogy szakaszparancsnokunk vezetésével vághattunk neki ennek a távnak. Egymással versengve, de mégis vállvetve teljesítettük a közel négyórás távot. Ekkor költészetet kedvelő kollégánk Petőfi Sándor szavait idézte, miszerint „Nem törődöm az idővel, míg szívemben nyár van”. Visszaérkezésünkkor teljesítményünk jutalmaként büszkén tekinthettünk le a lankás dombokról iskolánkra.

A korábban fényes bakancsainkat vastag porréteg fedte, ruházatunk is volt már rendezetteb, de mindannyiunk szívét büszkeség töltötte el, hiszen sikerült egy próbát.

Biztos vagyok abban, hogy az évek múlásával sem fog feledésbe merülni ez a közösen szerzett élmény, amely remélhetően hosszú pályafutásunk első mérföldköveként vonul be emlékezetünkbe.

alaki szemle 2021alaki szemle 2021alaki szemle 2021alaki szemle 2021

Megjelent: 674 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 24 június 2021 09:09