Fõ tartalom

péntek, 09 július 2021 11:46

Kibocsátó és eskütételi ünnepség

Írta: Juhászné Gazsi Melinda
Értékelés:
(0 szavazat)

2021. július 9-én 10:00 órától tartottuk a Miskolci Rendvédelmi Technikumban a 2019/2021-es kéttanéves képzési idejű, a 2020/2021-es évfolyam egytanéves képzési idejű rendőr tiszthelyettes képzés, valamint a 2020 évi és határrendészeti és útlevélkezelő járőr 10 hónapos felnőttképzésben résztvevők végzőseinek kibocsátó és a 2021 évi közbiztonsági rendőrjárőr képzésben résztvevők eskütételi ünnepségét. Az ünnepség elöljárója Dr. Pozsgai Zsolt r. vezérőrnagy úr, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes volt.

A pandémiás helyzet miatt korábban nem volt lehetőség megrendezni egy ilyen nagyszabású rendezvényt, ahol a különböző képzési formák végzősei és rendőri esküt tevői együtt, vezetőik, munkáltatóik, oktatóik és családtagjaik előtt ünnepélyes formában egyszerre gyűlhettek össze. Ezen befogadó ünnepség keretében a Rendőrség egyidőben tudja üdvözölni a rendőri pályáját kezdő valamennyi jelenlévő kollégáját.

A rendezvény különlegessége, hogy több "első" eseményt tartalmaz.

Először bocsátunk ki egy tanéves képzési idejű rendőr tiszthelyettes állományt. "Kadétjaink" egy tanév alatt szereztek technikumi végzettséget, hiszen középiskolai rendészeti ügyintézői előtanulmányaikat beszámítva a képzési idejük nálunk a felére csökkent.

Először bocsátunk ki tízhónapos rendőrjárőr szakképzésben résztvevő állomány, akik már a képzés kezdetétől (két hónap után) hivatásos szolgálati jogviszonyban ültek padsorainkban. Ez a gyorsabb képzési forma biztosítja a járőri szintre való felkészítést, melyet a későbbiekben kiegészítő képzéssel lehet folytatni, és rendőr tiszthelyettes technikusi szintű szakmai végzettséget szerezni.

A 2019/2021-es évfolyam rendőr tiszthelyettes tanulói állománya 2020. július 1-én ünnepélyes esküt tett a területi gyakorlat időszaka alatt a kinevezési helyeken. Ettől az időponttól próbaidős rendőrként tettek eleget az iskolai követelményeiknek és a rendvédelmi szervek elvárásainak. Tanulmányaik befejezéseként az évfolyam sikeres szakmai vizsgát téve már az iskolától ugyan elköszönt, de a mai rendőrségi befogadó ünnepség képzésük záró és hivatásuk kezdetének elmaradhatatlan eseménye.

Iskolánk megőrizhette közel három évtizedes hagyományát, és a képzést közvetlenül követő, szerényebb iskolai záró ünnepséget is rendezhetett, melynek videóját itt tekinthetik meg:

Iskolai záróünnepség

A mai ünnepségen esküt tett az egyéves képzésben végzett állomány és a következő tízhónapos rendőrjárőr képzésben résztvevő állomány is. Utóbbiakra még vár néhány hónapos tanulási időszak intézményünk falai között és a területi gyakorlati képzési helyeiken is.

Kibocsátó ünnepség 2021

Kívánunk ifjú kollégáinknak ezúton is minél több rendőrszakmai sikert!

Kibocsátó ünnepség 2021Kibocsátó ünnepség 2021Kibocsátó ünnepség 2021Kibocsátó ünnepség 2021Kibocsátó ünnepség 2021Kibocsátó ünnepség 2021Kibocsátó ünnepség 2021

Megjelent: 1153 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 13 július 2021 14:24