Fõ tartalom

kedd, 10 augusztus 2021 10:15

Román és moldáv delegáció látogatása

Írta: Szemán Dániel
Értékelés:
(0 szavazat)

2021. július 23-án román és moldáv delegációt fogadott intézményünk. Vendégeink a romániai partneriskolánkból, a nagyváradi Avram Iancu Határrendész Tiszthelyettes Iskolából, illetve a Moldovai Köztársaság Belügyminisztériuma, Határrendészeti Igazgatóságától érkeztek. Látogatásuk célja a magyar rendészeti képzés gyakorlatának, valamint a Miskolci Rendvédelmi Technikum határrendészeti oktatási rendszerének megismerése volt.

Látogatóink részére bemutattuk iskolánk oktatási rendszerét, szervezeti felépítését, majd intézményünk határrendészeti képzéséről kaptak átfogó képet, egyúttal a határrendészeti szaktantermünket is megtekinthették. Ezen túl bemutattuk a fő oktatási helyszíneinket, a szituációs kabinetet, a csapatszolgálati szakkabinetünket, a lőteret, az informatikai épületet, a sportpályákat, a konditermet, valamint a folyamatosan szépülő, lassan végleges állapotát elérő szituációs utcát is.

Román és moldáv delegáció látogatásaRomán és moldáv delegáció látogatásaRomán és moldáv delegáció látogatása

A látogatás mindkét fél számára előnyökkel szolgált. Vendégeink értékes szakmai tapasztalatokkal gazdagodhattak, emellett látogatásuknak köszönhetően nagyváradi partneriskolánkkal tovább erősítettük a kapcsolatunkat, ráadásul a moldáv vendégeink - fogadásának köszönhetően - az intézményünk és a magyar rendészeti oktatás jó hírét vitték hazájukba.

Román és moldáv delegáció látogatása

Megjelent: 326 alkalommal