Fõ tartalom

szerda, 11 augusztus 2021 11:08

Újra forog a malomkerék!

Írta: Kőhalminé Mizsei Orsolya
Értékelés:
(1 szavazat)

Elérkezett augusztus 6-a és újra beindultak a lőerők iskolánkban! Nagyon örültünk annak, hogy az új tanévet már 2 olyan osztállyal kezdhetjük meg, akik egy tanév alatt szerezhetik meg a rendőr tiszthelyettes szakmai végzettséget. De hogy is lehet ez?! Úgy, hogy ezek a tanulók a Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban, valamint a Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégiumban szereztek rendészeti ügyintézői végzettséget. Ezen végzettség birtokában a hagyományos két tanéves képzési idő helyett, csupán egy tanévet kell eltölteniük nálunk.

Az új tanévet összesen 35 fő tanuló kezdte meg, akik rögtön a mélyvízbe csöppentek bele, hiszen a szerződéskötés és egyéb technikai feladatok végrehajtása után nem tanórai oktatással, hanem egy 70 órás egybefüggő területi szakmai gyakorlattal kezdték meg életüket a Miskolci Rendvédelmi Technikumban. A gyakorlatot a tanulók a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Miskolci és Kazincbarcikai Rendőrkapitányságán teljesítik. Alapvető elvárás, hogy azokat az alapvető rendőri ismereteket, melyeket a középiskolában elsajátítottak, itt a valóságban is hasznosítsák.

Tanévkezdés

Osztályfőnökeik, Jakab Krisztián r. őrnagy és Vascsák Róbert r. százados urak a területi gyakorlat alatt végig kísérik a tanulók tevékenységét és segítik az újoncokat abban, hogy a rendőri hierarchikus rendszerbe sikeresen tudjanak beintegrálódni. Nincs könnyű dolguk a tanulóknak, hiszen fokozott tempóban nagy mennyiségű tudásanyagot kell elsajátítaniuk, de mi azon vagyunk, hogy ezt az akadályt sikeresen tudják venni.

Nagyon sok sikert kívánunk tanulmányaikhoz!

Megjelent: 558 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 12 augusztus 2021 14:37