Fõ tartalom

kedd, 21 szeptember 2021 12:40

Régi mese

Írta: Juhászné Gazsi Melinda
Értékelés:
(4 szavazat)

Volt egyszer egy évfolyam, ami már akkor is különleges volt, mikor 1998 és 2000 között az intézmény falai között tanult, de még inkább most 2021-ben. Ez az első évfolyam a miskolci rendőrképző iskola (hívják bárhogyan is) történetében, amely a teljes évfolyamnak találkozót szervezett a húsz éves végzésük apropóján. Az eseményt a jubileum évében a járványügyi korlátozások miatt el kellett halasztani, de megérte várni és 2021. szeptember 18-án létrejött a találkozó.

Szombati találkozóra közel száz volt tanítvány és húsz egykori vagy még jelenleg is aktív tanár tudott eljönni. Már a gyülekező ideje is tele volt örömteli pillanatokkal és vidám percekkel, melyek megalapozták az egész délután hangulatát. A múlt idézést nemcsak egy régi tanulói rendőr kabát vagy a régi fényképek nézegetése okozta, hanem az ünnepélyes évfolyamsorakozó, ahol Bunda János ny. r. alezredes hangjától volt újra hangos az Alakuló tér. Az évfolyam szakaszalakzatba rendezése után ismét megállapítást nyert, hogy „ Holnap a lányoknak az eligazítást szoknyában tartom.” A volt évfolyamparancsnok személyesebb hangvételű köszöntője után Bagi István r. ezredes, igazgató köszöntötte az egybegyűlteket. Kiemelte, hogy történelmet írt az évfolyam, hiszen a következő évfolyamtalálkozók között mindig lesz egy első, mely elvitathatatlan eredménye a 2000-ben végzetteknek. Ezt méltó módon szeretné megőrizni az intézmény is, így egy réztábla készült az esemény apropójából, mely egy hamarosan kialakítandó emlékhelyen kerül majd elhelyezésre. Egyúttal örömmel biztatta akár ezt az évfolyamot a folytatásra, akár a többi évfolyamot a találkozók megszervezésére. Egyúttal köszönetét fejezte ki a két főszervezőnek, Jávorszky Csillának és Fazekas Zsoltnak, amiért időt és energiát nem kímélve létrehozták a találkozót.

A délután további részében körbejárták az iskola jelentősebb oktatási helyszíneit (informatika tanterem, lőtér, sportcsarnok, szituációs -, csapatszolgálati -, közlekedési és bűnügyi szakkabinet), valamint bekukkantottak az iskolatörténeti kiállításra is. A helyszíneken vagy az elmúlt évek változásait vagy az újdonság élményét tapasztalták meg volt diákjaink.

Húsz éves évfolyamtalálkozóHúsz éves évfolyamtalálkozóHúsz éves évfolyamtalálkozóHúsz éves évfolyamtalálkozóHúsz éves évfolyamtalálkozóHúsz éves évfolyamtalálkozó

Az évfolyam egy estebéddel látta vendégül valamennyi volt tanárát. Délután adták azt az emléktárgyat, mellyel volt tanulóink is megemlékeztek a jeles napról és megköszönték a lehetőséget. A kötetlen beszélgetést régi fényképek és videó nézegetése tette színesebbé. A nosztalgia hangulat nem lett volna az igazi retró diszkó nélkül.

A rendezvény jó hangulatban és kellemesen telt el. Ez a mondat nem fedi a valóságot, hiszen ettől sokkal többről volt itt szó.

Húsz év egy osztály, egy évfolyam életében általában az eltávolodásról szól és az elmúlt pandémiás időszak pedig még nagyobb távolságokat, falakat emelt a társas kapcsolatainkba. Ezen a délutánon a múlt idézés mellett érezhető volt a határtalan, távolságmentes, baráti öröm, jókedv és a viszontlátás boldogsága.

Húsz éves évfolyamtalálkozóHúsz éves évfolyamtalálkozóHúsz éves évfolyamtalálkozóHúsz éves évfolyamtalálkozóHúsz éves évfolyamtalálkozóHúsz éves évfolyamtalálkozó

Az egész délutánhoz ezen mai sláger néhány sora illik a legjobban:

„Lehet, csak benned látom a múltam
Ezért kötnek még hozzád
Azok az évek, amiket régen
Veled együtt éltünk át
Valahol itt kezdődik mindegyik régi meséd
Ahol az utunk egyszer véget ér

A múltban mögöttem
Az összes fűszálat ismerem
Fogd a kezem
És tarts az ismeretlenbe is velem
Majd mi is eltűnünk
Ahogy a világ változik hirtelen
De minden, amit tettünk
Itt marad veled egy filmtekercsen
Mert minden, ami számít
Itt marad neked egy filmtekercsen”

Follow the Flow – Régi mese

Köszönjük, hogy otthont adhattunk ennek a rendezvénynek.

Húsz éves évfolyamtalálkozó

Megjelent: 2062 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 21 szeptember 2021 16:29