Fõ tartalom

kedd, 28 szeptember 2021 07:52

Generációspecifikus műhely

Írta: Sándor Eszter
Értékelés:
(2 szavazat)

Szeptember 22-én folytatódott a Generációspecifikus kutatás pszichológiai műhelye Adyligeten, melyet a Belügyminisztérium Tudománystratégiai és koordinációs Főosztály szerveztett. A projekt levezetéséhez Tari Annamáriát, klinikai szakpszichológust kérték fel, aki sok éves múlttal rendelkezik a generációk kutatásában és jelen tréning keretei között is a generációs különbségek és az ezekből fakadó problémák megoldása kerül terítékre.

Évek óta fennálló probléma – nem csak a rendvédelmi területen, - hogy az idősebb és fiatalabb korosztály nem értik meg egymást, nem ér célba a másiknak szánt üzenetük. A régi érzelmek és attitűdök folyamatosan változnak. A mai fiatalok egyes szempontok szerint sokkal érettebbek, mint ötven évvel ezelőtt ugyanez a korcsoport, míg más szempontokból még sokkal inkább gyerekek. Más ingerek érik őket, más eszközök állnak a rendelkezésükre, így nem is csoda, hogy folyamatosan kisebb-nagyobb konfliktusok merülnek fel a generációk között. Ám az Információs Kort nem lehet megváltoztatni, sem annak hatásait elkerülni. Mindkét fél részéről rugalmasságot és alkalmazkodást igényel, hogy az oktatást eredményesnek mondhassuk és a jövőbeni közös munkát megkönnyítsük.

Ennek a folyamatnak az elősegítésén dolgoznak a projektben résztvevők, hivatásos rendőrök és pszichológusok egyaránt. Iskolánkat Bárány Zoltán c. r. alezredes, kiemelt oktató és Sándor Eszter kiemelt főelőadó képviselte. Velük együtt a tréningen részt vettek a Belügyminisztérium, ORFK, az ORFK ROKK (az Adyligeti és Szegedi Akadémiák is), a BM Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a BV Országos Parancsnokság, a Körmendi Rendvédelmi Technikum és az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai.

Generációspecifikus műhelyGenerációspecifikus műhely

Megjelent: 238 alkalommal