Fõ tartalom

csütörtök, 30 szeptember 2021 14:46

Nyitott kapukat döngetnek az ifjak

Írta: Bánszkiné Görcsös Andrea
Értékelés:
(0 szavazat)

Mozgalmas napok állnak mögöttünk, miután egy-egy szakmai napot töltött iskolánkban két rendészeti ágazati képzést folytató középiskola 4 osztályának, közel 120 diákja.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum 11. évfolyamos osztálya már 2021. szeptember 27-én megérkeztek iskolánkba. Ők napközben osztálykirándulás keretében megnézték Lillafüredet és környékét, majd délután iskolánk kollégiumában elfoglalták a szállásukat. Vacsora után találkoztak felsőbb éves volt diáktársaikkal, akik ma már iskolánk tanulói.

2021. szeptember 28-án reggelit követően kezdődtek a szakmai programok számukra. Először egy kis múltidézéssel kezdtük a napot, majd megmutattuk nekik az iskolatörténeti múzeumunkat, tájékoztatást kaptak a felvételi eljárás főbb lépéseiről, végül bejártuk iskolánk főbb oktatási színtereit is.

Ezen a napon érkeztek szakmai napra a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum 9. és 10. évfolyamos diákjai is. Mindhárom csoportnak bemutattuk a szakkabinetjeinket, ahol ízelítőt kaptak arról, hogy az adott helyszíneken hogyan folyik a gyakorlati oktatás. Bepillanthattak a rendőri testnevelésórába és bemutattuk nekik, hogy a felvételi eljárás fizikai minimumfeltételek vizsgálatán milyen gyakorlatokat kell majd végrehajtaniuk. Megmutattuk szituációs lőterünket is, ahol a diákok lövészeti bemutatót láttak és a kezükbe vehették iskolánk fegyvereit. Nagyon látványos csapatszolgálati bemutatót tartottak a másodéves tanulóink, akik a csapatszolgálati képzés harmadik hetében járnak és a Készenléti Rendőrség lovas alosztályával együtt gyakorlatoztak ezen a napon.

A programok végén mindhárom csoport egy izgalmas és tartalmas nap után elégedetten távozott iskolánkból.

2021. szeptember 29-én megérkeztek a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum 11. évfolyamos diákjai is. Nekik is bemutattuk iskolánkat hasonló programokkal min az előző napon. Ők is bejárták a szakkabineteket, kipróbálták a fizikai felvételi gyakorlatait, ízelítőt kaptak önvédelemből, megnézték a lőterünket, sőt még a csapatszolgálaton „rendbontó tömeget” is alkottak.

Örömünkre szolgált, hogy itt voltak és bízunk benne, hogy jó hírünket viszik tovább. Hiszünk benne, hogy azok a diákok, akik a rendőri pályára készülnek, megerősítést nyertek ebben a szándékukban és hamarosan iskolánk tanulói között üdvözölhetjük majd őket.

Köszönet iskolánk minden dolgozójának, akik részt vettek a programok végrehajtásában!

Szakmai napSzakmai napSzakmai napSzakmai napSzakmai napSzakmai napSzakmai napSzakmai napSzakmai napSzakmai napSzakmai napSzakmai napSzakmai napSzakmai napSzakmai napSzakmai nap

Megjelent: 343 alkalommal