Fõ tartalom

hétfő, 08 november 2021 14:42

Egy nem átlagos szakkör

Írta: Kemény Beáta
Értékelés:
(0 szavazat)

2021. szeptember 22-én a másodéves tanulók tekintetében elkezdődtek a szakmai ismeretek bővítését szolgáló szakkörök. A családon belüli erőszak és a távoltartás témakörben indított szakkör 28 fővel indult el.

A foglalkozáson belül a tanulók megismerkedhetnek a családon belüli erőszak, a távoltartás, a megelőző távoltartás és az ideiglenes megelőző távoltartás jogi hátterével és elrendelésük szabályaival. A gyakorlati foglalkozásokon tapasztalatot szerezhetnek a helyszínen foganatosítandó rendőri intézkedések végrehajtására vonatkozóan. Megismerhetik az ideiglenes megelőző távoltartás során elkészítendő legfontosabb dokumentumokat, elsajátíthatják azok elkészítésének legfontosabb szabályait.

Szakkör a családon belüli erőszak és a távoltartás témakörben

A foglalkozáson mindenkinek intézkednie kell a témában érintett szituációkban, a szakkör eredményes elvégzésének feltétele, hogy a tanulóknak az adott intézkedésről jelentést kell készíteni, ki kell tölteni az ideiglenes megelőző távoltartó határozatot valamint kiskorú veszélyeztetettsége esetén a gyámhivatal vezetőjének egy adatlapot.

Szakkör a családon belüli erőszak és a távoltartás témakörbenSzakkör a családon belüli erőszak és a távoltartás témakörben

Megjelent: 325 alkalommal