Fõ tartalom

csütörtök, 11 november 2021 14:54

Szakmai gyakorlat - Szakmai konferencia

Írta: Kőhalminé Mizsei Orsolya
Értékelés:
(0 szavazat)

Gondolhatjuk azt, hogy mikor kiengedjük tanulóinkat a területi szervekhez gyakorlószolgálatra, akkor a munkánk befejeződött, nincs dolgunk, a többi a rendvédelmi mentor feladata...

Ez nem így van, hiszen abban rengeteg munka van, hogy a tanulók a területi szervekhez megérkezzenek és a területi szakmai gyakorlatot végre hajtsák. Nemcsak a Miskolci Rendvédelmi Technikumra hárulnak feladatok, hanem a megyei rendőr-főkapitányságok is keményen dolgoznak azon, hogy mindez úgy valósulhasson meg, hogy a tanuló érdemi fejlődést mutasson.

Azért, hogy ezeket a feladatokat optimalizáljuk, az együttműködést még hatékonyabbá tegyük, 2021. október 27-én Szakmai konferenciát szerveztünk „Gyakorló szolgálat tapasztalatai címmel”. Ez egy újfajta kezdeményezés intézményünk részéről, korábban ilyen jellegű szakmai egyeztetés még nem volt, de az igények tükrében indokolt lett ennek megszervezése.

A meghívott vendégek között voltak a gyakorló szolgálattal érintett megyei rendőr-főkapitányságok humánszolgálat vezetői, képviselői, koordinátorai, mentorai, valamint megtisztelt bennünket jelenlétével Dr. Németh József r. ezredes Úr is, a ROKK főosztályvezetője is.

Szakmai konferenciaSzakmai konferencia

A konferenciát Lövei László r. ezredes Úr, iskolánk igazgatójának oktatási helyettese nyitotta meg.

Az alábbi témaköröket érintettük a konferencián:

  • Az új rendőr-tiszthelyettes technikumi szakmai oktatás képzési programja alapján, a gyakorlószolgálat során megvalósítandó szakmai feladatok tapasztalatai, együttműködési feladatai a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény tükrében. (előadó: Lövei László r. ezredes oktatási igazgatóhelyettes MRVT)
  • A 2021 évben végrehajtott mentorfelkészítések és azok tapasztalatai (előadó: Kerek Melinda tanulmányi osztályvezető MRVT)
  • A Miskolci Rendvédelmi Technikum gyakorló szolgálatra vonatkozó egy éves teljesülésének tapasztalatai, az erről készült szakmai összefoglaló ismertetése. (előadó: Kőhalminé Mizsei Orsolya r. alezredes kiemelt főreferens MRVT)
  • A gyakorló szolgálat végrehajtásában résztvevő területi szerv tapasztalatai. (előadó: Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK rendvédelmi mentora: Üveges István r. ftőrm.)
  • A rendvédelmi képzéssel kapcsolatos előírások, feladatszabás megvalósulása a gyakorlószolgálat végrehajtása során a szakirányító szemszögéből. (előadó: Dr. Németh József r. ezredes, ROKK főosztályvezetője)
  • Kerekasztal beszélgetés – vélemények, javaslatok

A konferencia előremutató hasznossággal bírt, mindenképpen erősíti azt a törekvést, hogy a tanuló szakmai oktatásában a Technikum és a területi rendőri szerv együttműködése elengedhetetlen.

Köszönjük szépen a konferencia résztvevőinek, hogy megtiszteltek minket jelenlétükkel!

Megjelent: 235 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 16 december 2021 15:15