Fõ tartalom

csütörtök, 16 december 2021 11:08

Bánkúton voltunk

Írta: Cselepák Péter, Jónás Zsolt
Értékelés:
(0 szavazat)

Iskolánk vezetése elismeri azon tanulóink erőfeszítéseit, aki eredményes szerepeltek a különböző sportversenyeken. 2021. december 9-én tizenöt sportban jeleskedő diákunk kapott engedélyt, hogy egy rövid kirándulás keretében meglátogassa a bákúti radarállomást.

Előzetes egyeztetést követően Müller Sándor honvéd őrnagy úr parancsnok helyettes fogadta a csapatot a helyszínen, aki jó házigazdaként kalauzolt minket az objektumban.

Bánkúton voltunk

Egy előadás keretein belül megismerkedtünk a radarállomás kialakulásával, felépítésével, irányításával, méreteivel, működésével.

Betekintést nyerhettünk az ott szolgálatot teljesítő katonák szolgálati feladataiba.

Megtudtuk milyen nehéz és összetett munkát látnak el annak érdekében, hogy hazánkat megvédjék a legmodernebb technikákkal.

Elmondta, hogy a Bánkuti NATO-radaron kívül még két ilyen létesítmény védi Magyarország légterét. Így az egész ország területén észlelhető minden légi jármű.

Ezután a csapattal felmerészkedtünk a NATO-radar kilátójához, ahol gyönyörű panoráma tárult elénk a Bükk fennsíkról és egészen a Kékestetőtől a Magas Tátráig láthattuk elénk téli tájat.

Bánkúton voltunkBánkúton voltunk

Gyönyörű látvány, jó hangulat és sok tudás, amit kaptunk ettől a kirándulástól. Ez is mutatja, hogy megéri sportolni és jól sportolni az iskolában.

Megjelent: 238 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 16 december 2021 15:20