Fõ tartalom

péntek, 17 december 2021 09:17

Szakmai látogatáson a TIK-ben

Írta: Szternai Tamás
Értékelés:
(0 szavazat)

A Miskolci Rendvédelmi Technikum 204. osztálya a közrendvédelem tantárgyhoz kapcsolódóan 2021. december 13-án működés közben tekinthette meg a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központjának munkáját.

A látogatás – a segélyhívás beérkezésének logikáját követve – a Miskolci Hívásfogadó Központban kezdődött volna, de erre a programelemre a COVID helyzet miatt nem kerülhetett sor. A tanulók mégsem maradtak ki ennek a területnek a megismeréséből, mivel a Hívásfogadó két oktatási főelőadója Magyar Noémi és Kozsla Ágnes B-A-Z MRFK Szeles utcai objektumában tartott részletes ismertetőt és power pointos bemutatót a HIK működéséről. Nagyon érdekesek voltak azok a bemutatott hanganyagok, amelyek ízelítőt nyújtottak a különleges, néha vicces hívásokból.

Megtekinthettek a tanulók egy videófilmet is, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy csak indokolt esetben szabad a segélyhívót igénybe venni.

Ezt követőn Bodnár István Tamás r. ftzls. a Tevékenység Irányítási Központ referense mutatta be a TIK munkáját, tevékenységét. Az előadása során jó néhány izgalmas történettel is gazdagodtak a diákok. Érdekes volt az EDR rádión élesben kipróbálni, hogy mi történik, ha a rendőr vészjelzést ad az ügyelet felé.

Lehetőség nyílt betekinteni a TIK tevékenységébe is. A tanulók bemehettek az irányító helységbe, ahol egy munkaállomáson megismerhették a TIK ügyelet munkáját. A Katasztrófavédelem ügyeletének feladatairól is kaphattak egy rövid tájékoztatást.

A délelőtt hasznosan telt, sok új információval gazdagodtak a leendő rendőrök, melyeket majd munkájuk során hasznosíthatnak.

Szakmai látogatáson a TIK-benSzakmai látogatáson a TIK-benSzakmai látogatáson a TIK-ben

Megjelent: 180 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 17 december 2021 09:22