Miskolci Rendvédelmi Technikum

2024. június-júliusi nagyobb rendezvényeink

III. Bírósági Juniális

A Miskolci Törvényszék hagyományteremtő szándékkal már harmadik alkalommal rendezte meg Bírósági Juniálisát. Idén minket választottak e nagyszabású rendezvény lebonyolításának helyszínéül. Közel ötszáz igazságügyi alkalmazott, bíró és családtag jelent meg azzal a szándékkal, hogy ez a nap a bíróság falain kívül, kizökkenve a mindennapos hétköznapokból, kötetlen, családias hangulatban teljen. A szabadtéri rendezvény programjai olyannyira precízen meg voltak tervezve, hogy az iskola füves területének minden zugában, a sportpályán, illetve a tornacsarnokban is zajlott valami esemény. Volt minden: élő csocsó, játszóház, strand röpi, habparty, rendőrségi és tűzoltó bemutatók, ügyességi és sorversenyek, foci, főzőverseny, a gyerekeknek manó manufaktúra és ugrálóvár, fagyi minden mennyiségben és még hosszasan sorolhatnánk. És nehogy éhesen maradjon bárki, vagy a főzőversenyen netán nem sikerült jóllaknia az iskola konyhája gulyáslevessel és buktával készült. A pozitív visszajelzések alapján minden tekintetben megfeleltünk az elvárásoknak és köszönjük mindenkinek, aki ilyen-olyan formában segédkezett benne.

 

Júliusi Táborok

IBK Nemzetközi Karate Tábor 2024.

Ha nyár, akkor mi is jut eszünkbe: pihenés, önfeledt szórakozás és táborok. Nálunk sincs ez másképp, a nyári szünetben itt nem áll meg az élet, hiszen iskolánkban is elkezdődtek a már megszokott nyári táboroztatások.

Elsőként 2024. július 03-07. között már visszatérő vendégként adunk otthont a Nemzetközi Karate Tábornak. A tábor szervezője a Nemzetközi Budokai Magyarországi Szövetség, célja a Kyokushin Karate gyakorlása, baráti és sporttársi kapcsolatok kialakítása és erősítése, valamint minél szorosabbá fűzni a szakmai együttműködést a szövetség vezetőivel, sportklubokkal és dojokkal. Iskolánk a táborozóknak helyszínt, szállást és étkezést biztosított.

Az idei évben száz magyar és harminc külföldi karatés részvételével, 9 danos holland mester irányításával edzhettek kicsik és nagyok, majd az utolsó napon tradicionálisan övvizsgát tettek.  

 

BIT Tábor 2024. július 10, 17.

Sok éves hagyomány folytatódott a nyári időszakban, amikor is vendégül láttuk a BIT tábort. Ez a rövidítés a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Területi Védelmi Bizottság által szervezett „B.I.T. Biztonságban az Ifjúság Tábor” elnevezésű ifjúsági tábort fedi, és a Miskolci Rendvédelmi Technikum foglalkozások helyszínét és az iskola bemutatását biztosította 2024. július 10-én és 17-én. Több mint hetven gyerek és a velük érkező kísérők ismerkedtek meg röviden és korosztályuknak megfelelően játékos formában a rendőrség szerteágazó munkájával, bejárták oktatási helyszíneinket és kaptak jól használható útravalót pl. közlekedési ismeretekből.

 

Bűnmegelőzési Tábor 2024. július 15-17.

A Miskolci Rendőrkapitányság szervezésében idén is volt Bűnmegelőzési Tábor.

A gyerekeket sokszínű programokkal várták a szervezők: kicsit kreatívkodtak, festettek, makraméztak; méhész, helyszínelő, kommandós bemutatót nézhettek - és nem csak nézhették, de kezükbe is vehették a filmekből ismert fegyvereket. A számtalan játékos vetélkedő mellett nyomrögzítési eszközöket és a nagy kedvencet, a motorszimulátort is kipróbálhatták.

A nyárnak viszont még nincs vége, Béresné Buczkó Viktória rendőr százados asszony, a bűnmegelőzés főmunkatársa hasznos tanácsokkal is ellátta a kis lurkókat, akik a nagy meleg dacára is fantasztikusan érezték magukat nálunk. 

 

Európai Egyetemi Játékok 2024.

Meg kell említenünk a Miskolc és Debrecen közös szervezésében és lebonyolításában zajló Európai Egyetemi Játékokat, melyben a miskolci eseményekhez kapcsolódóan iskolánk is szerepet vállalt. Az Egyetemi Játékokat segítő önkéntesek részére iskolánk szállást és étkezést biztosít, 2024. július 5-től egészen 26-ig. Konyhánk büfé jellegű svédasztalos reggelit kínál közel 270 fő részére. A képeket látva, erről a Grimm meséből ismert terülj-terülj asztalkám jut eszembe, van itt minden, mi szem-szájnak ingere, csodálatos előkészítés, tálalás és kivitelezés. Vendégeink nem csak Európából, hanem a világ minden tájáról érkeztek és a nyelvi különbözőségek ellenére takarító személyzetünk olyannyira feltalálta magát, hogy a fordító program segítségével kommunikál. Nagy elismerés nekik is, hisz minden nap azon fáradoznak, hogy mindenki komfortosan érezze magát, a szobák mindig szépek és tiszták legyenek.

Hálásan köszönjük mindenkinek a rengeteg munkát, csak ennyit tudok mondani: BRAVÓ!

 

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája