Nyílt Karate Bajnokság

2024. 03. 24.

Immáron negyedik alkalommal adtunk otthont az Adamantin Kupa Nyílt Karate Országos Bajnokságnak.

A Szkítia Harcművészeti Egyesület X. alkalommal rendezte meg a régió egyik nagyon fontos és egyben utánpótlás versenyét.

A verseny fővédnökei dr. Mészáros János a Nemzeti Versenysport Szövetség a Magyar Karate Szakszövetség elnöke valamint Veres Pál Miskolc város polgármestere. Polgármester úr jelenlétével is megtisztelte a rendezvényt, majd nyitóbeszédében néhány elismerő és bíztató szóval méltatta a résztvevőket. Iskolánkat Béry Attila r. alezredes gazdasági igazgató-helyettes úr képviselte, aki jó és sportszerű küzdelmeket kívánva üdvözölte a megjelenteket.

Kántor József 4. danos mester, a Szkítia Egyesület elnöke elmondása szerint a tavalyihoz hasonlóan alakult a versenyzők létszáma. Érdekességként elmondta, hogy a legkisebb versenyző 3,5 éves kis óvodás volt. A X. jubileumi verseny azért is volt rendhagyó mert , minden tizedik versenyző ingyen vehetett részt rajta.

Erről a versenyről tudni kell, hogy az indulók nagy többsége nagyon fiatal és még tapasztalatlan, ez a verseny pedig kiváló alkalom az első megmérettetésre, arra hogy belekóstoljanak a versenyzés világába. Természetesen minden korosztály, köztük nagyon sok kiváló és szenior versenyző is képviseltette magát, akiktől ezek az úgymond „kezdők” sokat tanulhatnak és elleshetnek különböző technikákat.

Ezúton köszönjük meg a Szkítia Harcművészeti Egyesületnek, hogy ismét minket választottak színvonalas rendezvényük helyszínéül és reméljük jövőre is mi adhatunk otthont ennek a versenynek.

 

Néhány pillanatkép a versenyről

https://minap.hu/cikk/nyilt-karate-bajnoksagot-rendeztek-miskolcon

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája