A Nemzeti Védelmi Szolgálat által, Balatonlellén szervezett korrupció elleni témakörben rendezett verseny után iskolánk csapata meghívást kapott a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémia Járőrképző Tagozat Adyligeti intézményébe.

A látogatásra csapatunk kétharmada, Heiling Petra és Majoros Erika utazott Gazsi Melinda, PR és nemzetközi kapcsolattartó kíséretében 2024. május 30-án.

A Budapest melletti intézménybe érve két dolog volt ismerős: a csapaterős képzés az alakulótéren és az NVSZ versenyen résztvevő ROKK csapat tagjai, akik örömmel mutatták még képzőhelyüket. A látogatás lehetőséget teremtett, hogy rövid időre bekapcsolódjunk a bűnügyi alaptanfolyam órájába, ahol Dr. Pintér Sándor r. alezredes és Gubo Zoltán r. alezredes urak lebilincselő előadásába csöppentünk. Ízelítőt kaptunk a BRFK bűnügyi technikai előadásából, amit Erős Zsolt r. alezredes tolmácsolt a hallgatóságot képviselő képzésben résztvevők irányába.

Az adyligeti objektum páratlan kincseket rejt magában, hiszen itt található egy határőr emlékszoba és egy rendészettörténeti gyűjtemény is. A két történelmi emlékhelyen Rozsos Tamás László r. alezredes úr kalauzolt végig a múlt relikviáin. Pinczésné Kiss Klára r. ezredes asszony ebéd után fogadta kis csapatunkat és mutatta be az általa vezetett intézményt.

A látogatás kiemelkedő szakmai tapasztalatszerzést és meghatározó élményt jelentett iskolánk képviselőinek.

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája