2023 őszén megjelent a pályázati kiírás a 2024/2025 tanévben induló technikus szintű rendőr tiszthelyettes szakmai oktatásra. Az első ránézésre kissé bonyolultnak tűnő felvételi egységcsomag nagyon sok információt tartalmaz, mivel leírja a felvételi eljárás teljes folyamatát. Annak érdekében, hogy a jelentkezők könnyebben eligazodjanak a felvételi eljárás útvesztőjében, egységekre bontottuk a folyamatokat és kisfilmmel, rövid útmutatókkal igyekeztünk segítséget nyújtani.

2024. március 25-től megkezdtük az iskolai felvételi eljárást, ahol a felvételizők fizikai állóképességét mértük fel három gyakorlaton keresztül: falra dobás medicinlabdával, átugrás zsámoly felett érkezés hason fekvésbe, 20 méteres ingafutás (NETFIT). A felvételizők nagy többsége jól felkészülten érkezett a felvételire és sok szép eredmény született.

Az iskolai felvételi eljárás másik területe a két tanéves képzésre jelentkezőknek az általános műveltségi vizsga, a másfél tanéves képzésre jelentkezőknek a rendészeti és közszolgálat ismeretek szakmai érettségi vizsga eredményét fogjuk beszámítani, a másfél tanévesnél rövidebb idejű képzésre jelentkezők esetében pedig az emelet szintű szakmai irányultságú műveltségi vizsga és a rendészeti és közszolgálat ismeretek szakmai érettségi vizsga eredményét számítjuk be.

A felvételi eljárás következő szakaszára már a felvételizők lakóhelye szerinti vármegyei rendőr-főkapitányságokon kerül sor, ahol megvizsgálják a felvételizők egészségi-, pszichológiai alkalmasságát, és a bizottsági meghallgatás során beszélgetnek velük arról, hogy miért szeretnének rendőrök lenni.

Az utolsó lépésként a Nemzeti Védelmi Szolgálat megvizsgálja a felvételizők életvitelét, hogy megfelelnek-e a Rendőrségnél elvárt normáknak.

Bízunk benne, hogy a felvételizők minden akadályt sikeresen vesznek majd, és nyár végén újra találkozunk velük a tanulói közigazgatási szerződéskötésen. Mi sok szeretettel várjuk őket!

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája