Iskolánk első alkalommal tartott rendészeti pályaorientációs képzésben tanító középiskolai Oktatók számára akkreditált szakmai továbbképzést 2023. szeptember 20-22. között. A továbbképzés célja, hogy ezzel segítsük a Rendészeti pályaorientációs képzésben oktatók szakmai fejlődését.

Az első tréning témája az „Önvédelem és intézkedéstaktika módszertana” volt. A középiskolai oktatók három napos továbbképzés során gyakorlati foglalkozások keretében sajátíthatták el az önvédelmi és közelharc alaptechnikák, rendőri intézkedéstaktika alapjainak, valamint a lőkiképzés oktatásának módszertanát.

A tréning a képzésen résztvevő oktatók elmondása szerint nagyon jó hangulatban telt, sok hasznos információval gazdagodtak és jó szívvel ajánlják kollégáik számára is.

Az általuk elmondott személyes véleményüket, tapasztalatuk:

Ferenczi László

Kisújszállási Móricz Zsigmond Református Kollégium

Egykor hivatásos rendőrként tevékenykedtem, jelenleg rendészeti szaktanárként tanítom a Kisújszállási Móricz Zsigmond Református Kollégium Rendészeti technikusait. Évek óta figyelemmel kísérem a Miskolci Rendvédelmi Technikum weboldalát, ahol 2023. nyarán találtam rá erre a szeptemberi, önvédelmi-és intézkedéstaktikai tréningre. Nagy érdeklődéssel vártam, hiszen több évtizede foglalkozom a témával. Hálás vagyok azért, hogy itt lehettem, és csak ajánlani tudom minden kedves más rendészeti oktatónak, akik a rendvédelem ezen irányában tevékenykednek. A tréninget szakmailag profi, nagyon jól felkészült kollégák tartották, ahol feleleveníthettük régi ismereteinket, és persze újakkal is gazdagodtunk! A tréningre az ország minden részéről érkeztünk és az órák nagyon jó hangulatban teltek. Nagyon bízom abban, hogy a legközelebbi képzésen is részt tudok venni. Ne hagyja ki senki!! Köszönöm az IKK-nak, és a Miskolci Rendvédelmi Technikumnak ezt a lehetőséget!!!

Gáspár László

Miskolci SzC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Mindenekelőtt remek ötletnek és hiánypótlónak tartom a továbbképzést. A szervezés gördülékeny, a végrehajtás rugalmasnak bizonyult. Az oktatók felkészültsége, tapasztalat hitelessé tette az oktatást. Figyelembe vették a képzésben résztvevők előképzettségét, adottságait, ami közvetlen végrehajtást igénylő mozgásos ismeretanyag esetében nem közömbös. Testnevelőként, rendvédelmi szakmai tantárgyakat tanító oktatóként, küzdősportosként is kijelenthetem, hogy rendkívül hasznos, jó hangulatú tréningen vehettem részt.

Szabó Tamás

Szerencsi SzC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium

Véleményem szerint már időszerű volt ilyen típusú képzés elindítása, mert a rendészeti oktatók számára nem volt korábban ehhez haszonló képzés. Az MRVT oktatók maximálisan fel voltak készülve a középiskolai tananyaggal. Az átadott tudást a jövőben a munkám során nagymértékben fogom tudni alkalmazni és hasznosítani. Bátran ajánlom mindenkinek a képzést! Köszönöm az MRVT-nek és minden dolgozójának a szakszerű munkáját és köszönöm, hogy részt vehettem benne.

 

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája