A rendvédelem hazai rendszere és a rendőri szolgálati ismeretek oktatásának módszertani ajánlásai címen meghirdetett tréninggel folytatódik iskolánkban a szeptember végén kezdődött tréningsorozat. Az október 4-től megrendezésre kerülő műhelymunka célja a rendészeti ismereteket oktató középiskolák oktatóinak támogatása. A felkészítés a korábbiakhoz hasonlóan töretlen népszerűségnek örvend a pedagógusok körében, hiszen olyan ismeretekkel, fogásokkal és fortélyokkal gazdagodhatnak, amelynek segítségével hatékonyabban tudják iskoláikban felkészíteni a rendészeti pályára készülő tanulókat.

A középiskolákban tanított tananyag egyáltalán nem nevezhető könnyűnek, és ráadásul a tréning témáját képező anyagrész éppen 9. osztályban kerül terítékre, amikor a diákok az új környezettel, és az újdonsült elvárásokkal is nehezen barátkoznak meg. Éppen ezért a tanároknak, nevelőknek különös figyelemmel kell közelíteniük a legfiatalabbakhoz, így minden az oktatás színvonalának emelését célzó támogatás szükséges. Szerencsére iskolánk oktatói birtokában vannak annak a tudásnak, tapasztalatnak és módszertani eszköztárnak, amelyet megosztva hatékonyan segíthetik elő kollégáik mindennapi munkáját. Koleszár Zoltán r. alezredes és dr.Nagy Ákos r. alezredes kapta a megtisztelő feladatot, hogy trénerként közreműködjenek közre a továbbképzés sikere érdekében. Az együttműködésük olyan sikeresnek mutatkozik, hogy szinte biztosan nem ér véget a tanfolyam végén, hanem a mindannyijuk rendelkezésre álló telekommunikációs eszközökkel kapcsolatban maradnak, és napi szinten igyekeznek aprópénzre váltani a foglalkozásokon elhangzottakat.

Az Intézkedés és kommunikáció a rendészetben, közszolgálatban című képzés első napján a fókuszban a magyar és idegen nyelvű kommunikáció fejlesztését segítő gyakorlatok állnak, melyek alkalmazási lehetőségeit bemutató órákon is szemléltetjük.  A következő két napban folytatódik a jó gyakorlatok tapasztalatainak megosztása, majd a rendőri intézkedések biztonságos végrehajtásának-, az igazoltatás gyakorlati oktatásának módszertanával ismerkedhetnek meg a résztvevők.

 

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája