2024. május 31 – június 02. között Miskolcon került megrendezésre a IV. korcsoportos Kézilabda Országos Döntő.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Kézilabda Szövetséggel  együttműködésben hirdette meg, célja a kézilabda sportág megszerettetése az iskoláskorú tanulók körében.

A döntő védnökei: Pintér Sándor belügyminiszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Maruzsa Zoltán a BM köznevelési államtitkára, Schmidt Ádám a HM sportért felelős államtitkára, Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár, Ilyés Ferenc a MKSZ elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka a B-A-Z Vármegyei Közgyűlés elnöke, Veres Pál Miskolc polgármestere.

Az országos döntőt a Magyar Diáksport megbízásából a B-A-Z Vármegyei Diáksport és Szabadidő Egyesület rendezte.

A három napos verseny a megnyitó ünnepséggel kezdődött, melynek helyszíne a Miskolci Rendvédelmi Technikum tornacsarnoka volt, iskolánkat a nyitó ünnepségen Rák László r. alezredes úr a Miskolci Rendvédelmi Technikum Sportegyesület elnöke valamint az Oktatási szervek Alapozó Ismereti Szakcsoport osztályvezetője képviselte.

A diákolimpia résztvevőit a megnyitó után színes programok várták, a B-A-Z Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály illetve Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai segítségével a résztvevők kipróbálhatták a motorszimulátort, nyomrögzítési eszközöket, módszereket, részeg szemüveget, az Alakuló téren pedig a B-A-Z. Vármegyei Polgárőr lovasok bemutatóját tekinthették meg.

 

Az országos döntőbe bekerült 8 fiú és 8 leány csapata részére iskolánk szállást, étkezést és versenyhelyszínt is biztosított.

A verseny pénteken, 4 helyszínen csoportmérkőzésekkel kezdődött, iskolánkban a lányok mérkőzései zajlottak. Megyénket a lányoknál Kazincbarcika, a fiúknál Ózd képviselte. Egyik helyszín  révén néhány mérkőzésbe én is belenéztem és mivel volt játékosként valamicskét konyítok a kézihez jó volt látni a sok tehetséges fiatalt a fergeteges hangulatot hallva pedig olyan érzésem volt mintha bajnoki mérkőzésen lennék és azt kell, mondjam szívem szerint én is beálltam volna közéjük.

A keresztmérkőzések és a helyosztók szombaton már csak két helyszínen folytatódtak nálunk és a Hermann Ottó Gimnáziumban. Vasárnap itt az 5-8. helyért, míg az 1-4. helyért a Hermanban ment a küzdelem. A megyénket képviselt Kazincbarcikai lányok 8. helyen, míg az Ózdi fiúk a 7. helyen zártak.

Köszönet a B-A-Z Vármegyei Diáksportnak, hogy ismét ránk gondolt, amikor idehozta ezt a rangos eseményt, bízunk benne jövőre is megtisztelnek bizalmukkal. Köszönet a lebonyolításban résztvevő kollégák áldozatos munkájáért, hisz nélkülük ez nem jöhetett volna létre.

Diákolimpia eredmények itt található: https://doeredmenyek.hu/kezilabda/

https://minap.hu/cikk/miskolc-ad-otthont-kezilabda-diakolimpia-iv-korcsoportos-orszagos-dontojenek

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája