Második alkalommal került megrendezésre a Kéklámpások nyílt napja 2024. május 24-én. A rendezvény létrehozásáért a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a Készenléti Rendőrség, a Hívásfogadó Központ, az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi Regionális Mentőszervezete, a Terrorelhárítási Központ fogott össze, a helyszínt a Miskolci Rendvédelmi Technikum biztosította.

Programokban nem volt hiány érdeklődőknek: látványos rendőrmotoros ügyességi bemutató, szolgálati kutyás, lovas bemutató, különböző szervek bevetési egységei is felvonultak és bemutattak különböző technikákat valamint önvédelmi bemutatót is megtekinthető volt.

A rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentők összehangolt mentési gyakorlata, rádiós hangbejátszások kíséretében az egyik legmozgalmasabb mozzanat volt a rendezvénynek.

 

A fenti programokon túl volt még:

- a Miskolci Rendvédelmi Technikum oktatóinak és tanulóinak önvédelmi technikákat bemutató programja,

-a Terrorelhárítási Központ technikai bemutatója,

- a Készenléti Rendőrség fegyverzettechnikai bemutatója,

- a B.-A.-Z. Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály –

vagyonvédelmi, bűnmegelőzési bemutatója (részeg szemüveg használata, kipróbálása)

- B.-A.-Z. Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Technikai

Osztály – nyomrögzítési eszközök, módszerek bemutatása

-TEK harcjármű, rendőrségi gépkocsik motorkerékpárok, kisméretű büntetésvégrehajtási rabszállító gépkocsi, egyéb kisméretű gépjárművek bemutatása,

- Közlekedési ügyességi kerékpáros és roller pályán gyakorolhattak az érdeklődő fiatalok.

- A közlekedési kabinet előterében kipróbálható volt a Miskolci Rendvédelmi Technikum

gépjárművezetés oktatására alkalmas szimulátora, illetve a B.-A.-Z. Vármegyei Rendőrfőkapitányság motorkerékpáros szimulátora,

- Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztálya a szolgálati lovakat mutatta be.

- A céllövészetet kedvelők légpuska lövészeten vehettek részt, úgynevezett bukó alakokra, illetve lőlapra lőhettek az iskola lőterén.

 

A bemutatók szüneteiben sem unatkozhattak a látogatók, hiszen a Rendőrség, a Büntetésvégrehajtás, a Katasztrófavédelem, az iskola, a Hívásfogadó Központ és az Országos Mentőszolgálat toborzó sátraiban számos érdekességet kínáltak a szakmákkal kapcsolatban.

A szakmai és családi napot az elmaradhatatlan és népszerű habparti zárta.

Az elégedetten távozó vendégek visszajelzése alapján sikeres volt a rendezvény és bízunk benne, hogy jövőre is folytatni tudjuk a kezdeményezést!

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája