2024. április 8-án kezdtük meg a rendőrjárőr szakképesítéssel rendelkezőknek a rendőr tiszthelyettes szakképzettség megszerzésére irányuló képzést.

És hogy miről is van szó pontosan?

A technikus szintű rendőr tiszthelyettes szakképzés teljes időtartama két tanév. Ezen képzési időn úgy lehet rövidíteni, ha az előtanulmányok során szerzett tudásukat beszámítva csökken a képzési idő a technikusi rendőrképzésben. Így alakítottuk ki a másfél és egy éves képzési időtartamokat. A másik megoldás, hogy nem a teljes képzési tananyagot sajátítják el, hanem annak csak egy részét, egy rövidebb, nem teljes technikusi végzettséget adó képzés során. Ilyen a rendőrjárőr képzés, melynek végét szakképesítő vizsga zárja.

Ami közös, hogy jól felkészült és intézkedésre képes rendőrök hagyják el iskolánk falait és lépnek ki a való világba.

 

A Rendőrség a rendőrjárőr szakképesítéssel rendelkezőknek is lehetőséget biztosít a tanulásra, hogy technikusi szintű végzettséget szerezzenek. Ezen új képzési forma indult el országosan négy képzési helyszínen. A munkaadó és az iskolapadba visszaült képzésben résztvevők igényeihez jól igazodó új tanrendű oktatásban a jelenléti oktatás, az otthoni önképzés, a rendszeres jelenléti konzultáció és a munkahelyi gyakorlat keveredik az elkövetkező hónapokban. Ez azért előnyös, mert a képzésben résztvevők rövidebb időre szakadnak el családjuktól és a munkahelyüktől.

Ezt az oktatási formát jól tudja támogatni a minden résztvevő által megkapott laptop, melyen a teljes tananyag megtalálható, és amely lehetőséget teremt a távoktatási rendszerünkhöz történő kapcsolódásra.

 

Sok sikert kívánunk az újra iskolapadba ült kollégáinknak az általunk felügyelt mindkét oktatási helyszínen, Miskolcon és Adyligeten is!

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája