A Miskolci Rendvédelmi Technikum 2021/2023-as és 2022/2023-as évfolyamának kibocsátó ünnepségét 2023. június 9-én tartottuk korábbi éveket megidéző ünnepi hangulatban.

Az alakuló tér zsúfoltságig megtelt végzős tanulóinkkal, hozzátartozóikkal, rokonokkal és barátokkal.

Az ünnepség elöljárója Dr. Tarcsa Csaba r. vezérőrnagy úr, a Készenléti Rendőrség parancsnoka, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes volt. Valamennyi végzős tanulóink kinevező megyei szerve, intézményünk társ és együttműködő intézménye, valamint a Kassai Rendészeti Szakközépiskola és a nagyváradi „Avram Iancu” Határrendész Tiszthelyettes-képző Iskola képviseltette magát a rendezvényen.

Az iskola teljes tanulói állománya részt vett az ünnepségen, ahol közel 130 végzős próbaidős rendőr őrmester tett rendőri esküt. Az esküt Lázár Szolanzs pr. r. őrmester mondta elő.

Vezérőrnagy úr ünnepi beszédében kiemelte, hogy ez a mai nap kettős ünnep a Miskolci Rendvédelmi Technikum életében. Egyrészt mindig ünnep, mikor befejeznek egy képzési időszakot és tiszthelyettes kollégákat avatnak fel a rendőri szolgálat ellátására. A másik örömre okot adó körülmény az a 30 év, amióta a Miskolcon rendőr tiszthelyettes képzés folyik.

Az Országos Rendőrfőkapitány kiemelkedő tanulmányi eredménye, példamutató magatartása és közösségi munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban, a Magyar Rendészeti Sportszövetség ügyvezető elnöke kiemelkedő sportteljesítménye elismeréseként tárgyjutalomban, a Miskolci Rendvédelmi Technikum igazgatója kiemelkedő tanulmányi eredménye, közösségi munkája elismeréseként a 2021/2023 évfolyam évfolyamelső címet adományozta és iskolai emlékérem arany fokozat tárgyjutalomban részesítette:

  • Horváth Vivien próbaidős rendőr őrmestert.

Az Országos Rendőrfőkapitány kiemelkedő tanulmányi eredménye, közösségi munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban, a Miskolci Rendvédelmi Technikum igazgatója kiemelkedő tanulmányi eredménye, közösségi munkája elismeréseként iskolai emlékérem arany fokozat tárgyjutalomban részesítette:

  • Orosz Dávid László és
  • Zsoldos Tibor próbaidős rendőr őrmestert.

A Magyar Rendészeti Sportszövetség ügyvezető elnöke kiemelkedő sportteljesítménye elismeréseként tárgyjutalomban részesítette:

  • Mondok János tanulót.

A Miskolci Rendvédelmi Technikum igazgatója az oktató-nevelő munka terén végzett kimagasló szakmai munkája elismeréseként az „Év kiváló tanára” iskolai címet adományozza és jutalomban részesíti:

  • Nagy Attila r. alezredest, az Oktatási Szervek Szakmai Ismereti Szakcsoport mesteroktatóját és
  • Tóth Géza r. alezredest, az Oktatási Szervek Alapozó Ismereti Szakcsoport kiemelt oktatóját.

Az ünnepség díszmenettel zárult, majd az utolsó „Oszolj” parancs elhangzása után magasba repültek a sapkák.

https://minap.hu/video/rendvedelmi-technikum-ballagas

https://www.boon.hu/helyi-kozelet/2023/06/eskutetel-kibocsatas-rendvedelmi-technikum-miskolc-boon

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/zsaru-magazin/letettek-az-eskut-a-tiszthelyettesek

youtube iconZenés rövid videó

youtube iconÖsszefoglaló

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája