Iskolánk kiemelt fontosságúnak tartja a rendészeti pályaorientációs képzést folytató középiskolák támogatását, a fiatalok rendőri pályára orientálását. Ennek érdekében 2024. június 17. és 2024. július 05. között az idén nyáron is megszerveztük és végrehajtottuk a Rendészet és közszolgálatban folyó szakmai oktatásban tanuló 11. és 12. évfolyamos diákok egybefüggő nyári szakmai gyakorlatát „rendvédelmi táborát”.

A nyári szakmai gyakorlatra három turnusba érkeztek a diákok iskolánkba. Az első héten nagy örömünkre első alkalommal jöttek a Budapesti Műszaki SZC Verebély László Technikumból a 11. évfolyamos tanulók összesen 58 fő, három napra. Ők a szakmai programok mellett igénybe vették a tanulói szállásunkat és az étkezdénk szolgáltatását is.

A második és harmadik héten már a visszatérő „bejárós vendégeink” jöttek a Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikumból Miskolcról, az Ózdi SZC Surányi Endre Technikumból Kazincbarcikáról és az Északi ASZC Serényi Béla Technikumból Putnokról a 11. és 12. évfolyamos diákok összesen 126 fő.

A nyári szakmai gyakorlaton a középiskolások tanévének lezárásaként az oktatásuk során elsajátított ismereteik gyakorlása és elmélyítése valósult meg. A foglalkozások során többek között részt vettek a diákok alaki foglalkozáson, ízelítőt kaptak rendőri intézkedésből, önvédelemből, fejleszthették célzóképességüket a légpuskalövészeti foglalkozások során, valamint megismerkedtek a Redőrség felépítésével, általános szolgálati feladataival és fejlesztettük a fizikai állóképességüket is.

Bízunk benne, hogy hasznos ismereteket tudtunk átadni a fiataloknak. A 13. évfolyamba lépve a diákok egy részét októbertől várjuk vissza a duális képzés keretében is iskolánkba, és várunk minden jelentkezők a következő évi felvételi eljárás során, aki minket és a Rendőri hivatást fogja választani.

 

Kellemes nyarat jó pihenést kívánunk a Diákoknak!!!

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája