Iskolánk meghívást kapott a 2024. június 25-27. között tartott „Az esélyegyenlőség betartásának elve az európai rendőrségi toborzási/felvételi rendszerben” című szimpóziumra a Nagyváradi Avram Iancu Határrendészképző Iskolába. Iskolánkat Bárány Zoltán c. r. alezredes és Baginé Urszin Mária tanárnő képviselte.

A szimpóziumra külön előadással készültünk: „Esélyegyenlőség a rendészeti oktatási rendszerben” címmel, amelyben a magyarországi rendvédelmi képzés esélyegyenlőségi helyzetét mutattuk be a Miskolci Rendvédelmi Technikumon keresztül. A rangos eseményen több román iskola mellett szlovák, moldovai iskola, valamint Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémia Szegedi Járőrképző Tagozat is képviseltette magát.

Június 26-án a szimpóziumot Aura Sima r. ezredes igazgató nyitotta meg, aki köszöntötte a vendégeket, és örömét fejezte ki, hogy román iskolák és szakmai képviselők mellett három ország – köztük Magyarország – is képviselteti magát. Ezen a napon sok előadást hallgathattunk meg, és juthattunk új, érdekes információkhoz a témában.

A szimpózium ezen szakasza után a délutáni program Nagyváradtól 70 km-re lévő Rév község külterületén, a Körös folyó felső szakaszának festői környezetében folytatódott. Itt kötetlenebb formában folyt a szakmai eszmecsere és a nemzetközi kapcsolatok ápolása.

Másnap az előadások után Igazgatónő zárta a rendezvényt és valamennyien átverhettük az okleveleket.

 Bárány Zoltán c. r. alezredes

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája