Az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács (ÉRETT) iskolánkkal együttműködve szervezte meg négy napos programját 2023.06.19. és 22. között „Tehetséged érték, fedezzük fel közösen!” címmel. A program résztvevői 11. évfolyamos fiatalok voltak, akik Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye hat rendészeti képzést végző intézményéből érkeztek.

A program tematikája a technikum képzési rendszerének és a szakkabinetekben folyó gyakorlatok, tevékenységek megismerésén túl a rendészeti területen tehetséges fiatalok interperszonális képességeinek fejlesztésére irányult. Ezeknek a képességeknek a fejlesztése kiemelkedő fontossággal bír a rendészeti képzésben részt vevő tanulók számára. Alapvető szerepe van az emberi kapcsolatokban és a hatékony kommunikációban, amely nélkülözhetetlen a rendészeti szakemberek mindennapi munkájában. A program középpontjában az önbizalom, az önkontroll, a kommunikáció, az empátia, az érzelmi intelligencia, a konfliktuskezelés, a stresszkezelés képességének fejlesztése állt. Kiemelt figyelem irányult a tanult ismeretek, képességek szituációs helyzetekben történő megvalósítására, a szerepjátékokra.

Reméljük a programban résztvevők élményekkel és tapasztalatokkal telve hagyták el iskolánkat és kezdték meg a nyári szünetüket!

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája