A 2023/24-es tanévben első alkalommal 2023. november 17-én rendeztük meg iskolánk hagyományos nyílt napját.

Az esős időjárás ellenére is a programokon több mint 200 fő látogató vett részt az ország hét vármegyéjéből. Itt voltak Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéből is!

A látogatókat csoportokba szerveztük és iskolánk diákjainak a vezetésével járhatták be az MRVT speciális szakkabinetjeit és a lőterünket. Nem csupán a különleges oktatási helyszíneket nézhették meg az érdeklődők, hanem a rendőrség különböző szakterületeivel is megismerkedhettek egy-egy szituációs bemutatón keresztül. A rendezvény egész ideje alatt lőfegyver, önvédelmi- és kényszerítőeszköz, valamint oktatási eszköz bemutatót tartottak oktatóink. Az informatika tanteremben ki lehetett próbálni a felvételi eljárás műveltségi vizsga kérdéseit, a tornacsarnokban pedig a fizikai alkalmassági vizsga egyes feladatait.

Az átriumban előadást tartott az Országos Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat Utánpótlás-tervezési Osztály Osztályvezetője, aki az iskolánk elvégzése utáni lehetőségeket ismertette, valamint iskolánk Főelőadója tájékoztatást tartott a felvételi eljárás főbb tudnivalóiról.

Jelen voltak a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat, Bűnmegelőzési-, Közlekedésrendészeti-, Bűnügyi Technikai Osztály munkatársai, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztály és a Humánigazgatási Szolgálat delegált képviselői. A Terrorelhárítási Központ munkatársai is bemutatták a technikai eszközeiket és a speciális gépjárműjüket, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság határrendészeti szolgálata is elhozta a Schengen-buszt és még néhány határrendészeti munka során használt eszközét.

Az alakuló téren a rossz időjárás ellenére is látványos bemutatót tartottak a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság kutyavezetői szolgálati kutyáikkal, bevetési akciót láthattak az érdeklődők a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály, Közterületi Támogató Alosztály „keményfiúitól”, valamint csapatszolgálati bemutatót a Készenléti Rendőrség XXI. Bevetési Osztály miskolci alegységétől és iskolánk tanulóitól.

A látogatók visszajelzése alapján mindenki jól érezte magát nálunk, érdekes, informatív élménydús programokban volt részük.

Köszönjük valamennyi közreműködő Kollégának a segítségét! Remek nap volt!!!

Az érdeklődőknek külön köszönjük, hogy ellátogattak hozzánk! Bízunk abban, hogy a későbbiekben a felvételin is fogunk találkozni!

Aki lemaradt, az a következő nyílt napunkra még ellátogathat 2024. január 26-án!!!

Várjuk a látogatókat a januári nyílt napunka és a felvételi jelentkezési lapokat!!!

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája