A 2023/24-es tanévben második alkalommal rendeztük meg iskolánk nyílt napját 2024. január 26-án.

Ismét az ország több vármegyéjéből látogattak el hozzánk az érdeklődők. Érkeztek hozzánk Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéből is!

A látogatókat csoportokba szerveztük és iskolánk diákjainak a vezetésével járhatták be az MRVT speciális szakkabinetjeit és a lőterünket. Itt nem csupán a szakkabineteket nézhették meg az érdeklődők, hanem a rendőrség speciális szakterületeiből is ízelítőt kaphattak egy-egy szituációs bemutatón keresztül. A rendezvény egész ideje alatt lőfegyver, önvédelmi- és kényszerítőeszköz, valamint oktatási eszköz bemutatót tartottak oktatóink. Az informatika tanteremben ki lehetett próbálni a felvételi eljárás műveltségi vizsga kérdéseit, a tornacsarnokban pedig a fizikai alkalmassági vizsga egyes feladatait. Az iskolatörténeti kiállításunkon a múltunkkal ismerkedhettek meg, a „Holtponton” című új kriminál játszámában pedig nyomozási képességeiket tehették próbára az érdeklődők.

Az átriumban előadást tartott az Országos Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat Utánpótlás-tervezési Osztály képviselője, akik az iskolánk elvégzése utáni lehetőségeket ismertették, valamint iskolánk Főelőadója tájékoztatást tartott a felvételi eljárás főbb tudnivalóiról.

Jelen voltak a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat, Bűnmegelőzési-, Közlekedésrendészeti-, Bűnügyi Technikai Osztály munkatársai, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztály és a Humánigazgatási Szolgálat valamint a Hagyományőrző Rendőrszázad delegált képviselői. A Terrorelhárítási Központ munkatársai is bemutatták a technikai eszközeiket és a speciális gépjárműjüket, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság határrendészeti szolgálata is elhozta a Schengen-buszt és még néhány határrendészeti munka során használt eszközét. Ám, hogy a légi határunk se maradjon ki, berepült a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság különítménye is.

A tornacsarnokban a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság és Rendészeti Igazgatóság kutyavezetői szolgálati kutyáikkal bemutattak néhány látványos taktikai elemet és bevetési akciót láthattak az érdeklődők a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály, Közterületi Támogató Alosztály „keményfiúitól”.

A látogatók visszajelzése alapján mindenki jól érezte magát nálunk, érdekes, informatív élménydús programokban volt részük.

Köszönjük valamennyi közreműködő Kollégának a segítségét! Remek nap volt!!!

Az érdeklődőknek külön köszönjük, hogy ellátogattak hozzánk! Bízunk abban, hogy a későbbiekben a felvételin is fogunk találkozni!

Várjuk a jelentkezési lapokat!!!

 

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája