Részvétel a Microsoft MIE Expert és Showcase School program Nyolcadik Innovatív Tanévzáró rendezvényen.

2023. június 07-én került sor a Microsoft MIE Expert és Showcase School program Nyolcadik Innovatív Tanévzáró rendezvényére a Microsoft Magyarország Kft. budapesti székházában.

Az eseményen a résztvevők az intézményi és pedagógiai jó gyakorlatok mellett megismerkedhettek a Mesterséges Intelligencia működésével, a Microsoft 365 Copilot funkcióival. A rendezvény egy közös beszélgetéssel - „együttgondolkodással” - zárult, melyet Merényi Ádám, a Microsoft Magyarország Oktatási üzletágvezetője moderált, és a Mesterséges Intelligencia oktatásban való alkalmazásának lehetőségeit járta körül. Iskolánkat Papp Orsolya r. alezredes, az Alapozó Ismereti Szakcsoport mesteroktatója képviselte.

Microsoft MIE Expert és Showcase School program

A Microsoft Magyarország a közelmúltban három tanárral készített interjút, akik teljesítették a Microsoft Learn felületen futó, az új digitális megoldások gyakorlatba ültetéséhez szükséges ismereteket nyújtó kurzusokat, Microsoft Innovative Educator (MIE) Expert minősítést szereztek és már vannak gyakorlati tapasztalataik arról, milyen hibrid módszerekkel tanítani. Az egyikük, iskolánk informatika tanára Papp Orsolya r. alezredes volt, a vele készült interjú a Microsoft News oldalán A digitális eszközök használata érdekessé teszi a tanulást címmel, a három tanár tapasztalatait összefoglaló cikk pedig Microsoft Learn kurzus tanároknak – magyar nyelven is címmel a Felelős Szülők Iskolája oldalon jelent meg.

Microsoft MIE Expert és Showcase School program

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája