Iskolánk a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködve ismét tábort szervezett a rendvédelmi pálya és a rendőrség iránt érdeklődő hátrányos helyzetű fiatalok számára. A 2024. július 02-03. között megrendezésre került két napos táborban 15-18 éves korú roma- vagy hátrányos helyzetű fiatalok vettek részt.

A tábor első napján bemutattuk a fiataloknak az iskolánkat, a felvételi rendszerünket. Körbejárták a bűnügyi, határrendészeti, szituációs és közlekedési szaktantermeket. A lőtéren betekintést nyerhettek a rendőrjárőr képzésben résztvevők lőkiképzés foglalkozásba is. A csapatszolgálai szakkabinetben felpórbálhatták a képzés során használt eszközöket – igazi rendőrökként érezhették magukat! És ha ez még nem lenne elég, egy nyomozós játék keretében is megcsillogtathatták logikai képességeiket a „Holtponton – kriminál játszma” feladatsor megoldásával.

A délután már a szórakozásról szólt, a fiatalok kulturális és csapatépítő programon vettek részt.

A második nap már nem csak a bemutatókról szólt, hanem foglalkozásaik is voltak. Az első volt az alaki foglalkozás, után következett légfegyverrel lövészet majd kipróbálták a felvételi műveltségi tesztjét és a fizikai alkalmassági vizsgálat feladatait is.

Bízunk benne, hogy hasznos volt a tábor, és a pálya iránt komolyan érdeklődőknek sikerült irányt mutatni, tanácsokat adni a felvételi eljárásra való felkészülésre, és a majdani iskolai évekre.

 

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája