A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ, Oktatási és Továbbképzési Központ, Alparancsnoki Továbbképző Központjában, Csopakon 2023. november 8-9-10-én került megrendezésre a Rendőr Tanulók Országos Tanulmányi Egyéni Versenye.

A verseny célja volt a rendvédelmi oktatásban résztvevő tanulók magas színvonalú szakmai megmérettetése, a rendőrtiszthelyettes és a rendőrjárőr képzésben tanulmányokat folytatók ösztönzése, a rendőri pályára történő felkészülésük segítése és lehetőség biztosítása tehetségük kibontakoztatására.

A verseny egy szakaszból állt, a képzőintézmények által kiválasztott tanulók mérték össze tudásukat az alábbi feladatok során:

1.) Szakmai felkészültségi teszt (elektronikus);

2.) PA-63 típusú pisztoly lövészet;

3.) Rendőri akadálypálya;

4.) Intézkedéstaktikai szituációs gyakorlatok;

5.) Felnőtt laikus alapszintű újraélesztési (BLS) és elsősegélynyújtási gyakorlat.

A verseny folyamán a versenybizottságok szakmai szempontok szerint értékelték és pontozták a versenyben résztvevő tanulók, képzésben résztvevők egyéni teljesítményét és az elért eredményeket pontszámra váltva alakították ki a végső sorrendet.

A versenyzők külön-külön kerültek díjazásra kettő kategóriában:

I.kategória: Rendvédelmi technikumok 1,5 év képzési idejű II. évfolyamos tanulói

  1. kategória: Rendőrjárőr képzésben résztvevők

Az iskolánk tanulói az alábbi eredményeket érték el:

  1. helyezett Bákonyi Gábor János 204. osztály tanulója
  2. helyezett     Antós Csaba                           203. osztály tanulója 
  3. helyezett     Farkas Dávid                          204. osztály tanulója 

A verseny jó lehetőséget biztosított a rendőrjárőr képzésben és a rendvédelmi technikumok nappali rendszerű képzésében oktatott szakmai elméleti ismeretek felmérésére, a gyakorlati jártasságok és készségek ellenőrzésére, illetve a birtokolt ismeretek és jártasságok, készségek alapján a szakmai kreativitás megismerésére és összehasonlítására.

 

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája