Rendvédelmi pályaorientációs nap

a gyermekvédelmi szakellátásban részesülő gyermekek és kísérők részére

A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása című kiemelt projekt keretében megvalósuló „Rendvédelmi pályaorientációs nap – a gyermekvédelmi szakellátásban részesülő gyermekek és kísérőik részére” tárgyú rendezvénye kapott ismét meghívást iskolánk 2023. november 07-ére. A rendezvény a Belügyminisztérium Személyügyi Helyettes Államtitkárság, valamint a Szociális Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság szervezésében közösen valósult meg a rendvédelmi szervek szakmai támogatásával.

A rendezvény fő célja, hogy a gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő kiskorúak pályaválasztását segítsék elő azzal, hogy a gyerekek megismerjék a rendvédelmi életpálya lehetőségét a középiskolai tanulmányoktól kezdődően egészen a hivatásos szolgálatig. Ennek érdekében több Rendészet és közszolgálat ágazati képzést folytató középiskola, a Rendvédelmi Technikumok, Rendőrképző Akadémiák, a Rendőrség minden szolgálati ága, a Katasztrófavédelem és a Büntetésvégrehajtás delegált képviselői is jelen voltak a rendezvényen.

Kiemelt eseménye volt a napnak, hogy a Gondoskodáspolitikáért Felelős Államtitkárság és az Országos Rendőr-főkapitányság között aláírásra került egy együttműködési megállapodás az Apponyi Franciska Jövőműhely Programban való közös munkáról. A program kiemelt célja, hogy a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre készülő gyermekvédelmi gondoskodásból kikerülő fiatal felnőttek számára képzéssel és mentorálással nyújtsanak segítséget abban, hogy érdeklődésüknek, képességüknek és személyiségüknek megfelelő munkahelyet találjanak.

Nagy örömmel vettünk részt mi is ezen a fontos rendezvényen, ahová az ország egész területéről érkezett a több száz gyermek. A fiatalok nagyon érdeklődők voltak, számtalan kérdésük volt hozzánk, az iskolánkat képviselő tanulóktól pedig személyes tapasztalataikról is érdeklődtek.

Bízunk benne, hogy mindenkinek tudtuk segíteni a kérdéseik megválaszolásával és meg tudtuk erősíteni azt, hogy érdemes rendvédelmi pályaorientációs középiskolában továbbtanulni, majd ezt követően iskolánkban elsajátítani a Rendőr tiszthelyettes szakmát.

 

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája