Iskolánk kiemelt fontosságúnak tartja a rendészeti pályaorientációs képzést folytató középiskolák támogatását, a fiatalok rendőri pályára orientálását. Ennek érdekében idén nyáron is megtartottuk a Rendészet és közszolgálat ágazati képzésben tanuló 11. évfolyamos diákoknak a Rendvédelmi táborunkat 2023. június 26. – 2023. június 30. között, amivel a tanulók teljesítik az egybefüggő szakmai gyakorlatukat.

A részvevő diákok a Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikumból Miskolcról, az Ózdi SZC Surányi Endre Technikumból Kazincbarcikáról és az Északi ASZC Serényi Béla Technikumból Putnokról érkeztek hozzánk összesen 73 fővel.

A nálunk eltöltött egy hét számos kihívást tartogatott a számukra, részt vettek alaki foglalkozáson, ízelítőt kaptak a rendőri intézkedésből, önvédelemből, fejleszthették célzóképességüket a légpuskalövészeti foglalkozások során, valamint megismerkedtek a Redőrség felépítésével és általános szolgálati feladataival is.

Bízunk benne, hogy hasznos ismereteket tudunk átadni részükre és jövőre örömmel és jó emlékekkel térnek majd vissza hozzánk.

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája