Erős kapcsolatot ápolunk a rendészeti pályára felkészítő iskolákkal, különösen igaz ez a Miskolci Szemere Bertalan Technikumra.

Március 27-én a technikum 5 osztálya több mint 100 fővel és 4 kisérő tanárral érkezett hozzánk pályaorientációs napra.

A tematikusan összeállított délelőtti program a közlekedésrendészeti, a csapatszolgálati, a határrendészeti, a közrendvédelmi (rendőri intézkedés), valamint a bűnügyi szolgálati ágak bemutatására összpontosított.

A csapatszolgálati munkacsoport a csapatszolgálati kiképzésre fókuszálva mutatta be tevékenységét és eszköztárát. A határrendészeink az általános bemutatkozás mellett az igazán látványos okmányvizsgálaton keresztül próbálták „megfogni” a diákokat. A szituációs kabinetben az igazoltatás és a hozzá szorosan kapcsolódó ruházatátvizsgálásé volt a főszerep. A bűnügyes kollégák a különböző bűnügyi technikákra és taktikákra (lefoglalás, kutatás, mintavételek, szolgálati kutya alkalmazása), illetve a képzés során választható szakkörök előnyeire hívták fel az érdeklődő diákság figyelmét. A közlekedésrendészeti területen a különböző körülmények között lefolytatott intézkedések és a közlekedési szimulátor álltak a középpontban.

Az öt helyszínre tervezett programok 11.30 órakor értek véget. A diákok és kisérőik élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodva távoztak intézményünkből.

Találkozunk legközelebb is!

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája