A Miskolci Rendvédelmi Technikumban immáron harmadik alkalommal vizsgáztak a bűnügyi állományban dolgozó tiszthelyettes kollégáink a megújult képzési formában.

2023-tól a Bűnügyi Alaptanfolyam lépett a korábbi bűnügyi szaktanfolyam helyébe.

A képzésben a résztvevőket felkészítjük a nyomozói és vizsgálói munkakör betöltéséhez szükséges szakmai ismeretekből. A munkakör betöltéséhez szükséges kompetenciák, készségek fejlesztése is a képzés célja. Mindezeket elméleti és gyakorlati, tréning jellegű foglalkozásokon sajátíthatják el.

A képzést a Miskolci Rendvédelmi Technikum Alapozó Ismereti Szakcsoport bűnügyi ismeretek oktatói tartják, akik több évtizedes oktatói tapasztalattal és mellette, a bűnügyi területen eltöltött évek után, megfelelő szakmai szaktudással is bírnak.

A képzés időtartama tanintézetünkben 5 hét, amely teljesítését követően a képzés résztvevőinek a területi szerveiknél, két héten át, gyakorlati tevékenységet kell teljesíteniük. Ezt követően komplex beszámolón szükséges megfelelniük.  A beszámolón egy szakmai anyagot kell benyújtaniuk és erről számot adniuk, illetve egy szakmai szituációs feladatot megoldaniuk. Ezen kitételek megfelelő szinten való teljesítése után kaphatnak tanúsítványt. Ez történt meg a tegnapi napon, így a sikeres vizsga teljesítésével újabb 11 kolléga szerezte meg a munkakörükhöz szükséges tanúsítványt.

Bárány Zoltán c. r. alezredes

kiemelt oktató

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája